maanantai 31. elokuuta 2015

Aarre

Heipä hei! Tein eilen taas aivan mielettömän löydön, ja tänään joudin sen hakemaan omakseni! Nimittäin Eero Aarnion Juttu-jakkaran. Juttu on Aarnion vuonna 1961 suunnittelema herttainen rottinkijakkara, ja on myös ensimmäinen tuontantoon tullut kaluste Aarniolta. Käsityönä näitä ihanan ajattomia, mutta leikkisästi tiimalasimaisia jakkaroita valmistaa Sokeva. Finnish Design Shopin mukaan Juttu-jakkaran valmistamisen taitaa Suomessa vain muutama käsityöläinen.

Tämä onkin täydellinen istuin valmistuvaan eteiseen. Luonnonmateriaali tuo kaivattua pehmeyttä muuten kovin galleriamaisen valkeaan tilaan, ja galleriaanhan tämä taideteos kuuluukin! Tuossa istuen on myös mukava sitoa kengännauhoja ennen kuin astuu oven toiselle puolelle.



Ja paras viimeisenä: uutena tästä saa pulittaa 340€, mutta minä lunastin tämän aarteen itselleni 30 eurolla. Ja ei, perästä ei puutu nollaa.

Muita jutunaiheita mietiskellen,
Jeni

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No niinpä! Olen onneni kukkuloilla. Tämä ei kuitenkaan ole ainut upeista löydöksistäni, mutta joudun lykkäämään muiden esittelyä remontin aiheuttaman sekasorron vuoksi. =) myöhemmin lisää ihmeitä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi eikös vain olekin! =) Olen edelleen hyvillä mielin, kuin olisin joululahjan saanut. <3

      Poista
  3. Mahtava löytö, mahtavaan hintaan! Kelpaisi meillekin. :) Ihanan pirteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! Jotenkin leikkisä muotoilu, muttei liian. =) Kaikki kohdallaan: luonnonmateriaalit, käsityö, second hand -meininki, käytettvyys ja muotokieli <3

      Poista
  4. Wau! Ihana ja mahtava löytö! Kiitos sivistämisestä, sillä en tiennytkään, että Eero Aarnio on suunnitellut rottingista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aikanaan tuli minullekin yllätyksenä, kun olin yhdistänyt Aarnion niin vahvasti plastiikkaan. =) Tuotahan ilmeisesti aletaan (vai onko jo) tuottamaan myös kierrätysmateriaalista.

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3