tiistai 29. syyskuuta 2015

Vanhasta uutta – eteisen kirjahyllyt

Jippii! Sain lopultakin eteisen katonrajaan kirjahyllyt! Kuten aiemmin mainitsin, hyllyt ovat pohjoiskarjalaista lautaa, joka on purettu satavuotiaasta riihestä. Ne on pätkitty ja laitettu pidikkeiden varaan omina ihanina mutkikkaina itseinään. <3 Yksinkertaista, mutta ah niin kaunista. =) Pieni rustiikkinen pilkahdus muuten melkoisen valkoisessa tilassa.

Pitkälle hyllylle mahtuu reilusti kirjoja, mutta toistaiseksi asettelin sinne hieman sävyittäin suosikkiklassikoitani.

 Mustalla puolella Sinuhe, Tanak, Taru sormusten herrasta ja Shakespearen koko tuotanto. Valkoisella puolella mm. Pikku prinssi ja joitakin kuvateoksia, kuten Muistoja, kuvia Carl Larssonin maailmasta (lahja anopilta, jaamme ihastuksemme ruotsalaiseen taiteilijaan)


Voisin tässä nostaa pari yksityiskohtaakin erityisemmin esille, nyt kun muistan:

  Halusin säilyttää laudan alkuperäisen muotokielen, se on niin koskettavan aaltoileva ja rustiikkinen. Näyttää raikkaalta valkoista galleriaseinää vasten.

 Tässä tämänhetkiset suosikkikorkkarini Ralph Laurenilta. Rakastan niitä niin paljon, että on pakko pitää esillä, että saan katsella niitä aina ohi kulkiessanikin. Niille tulee myöhemmin nurkkaan ihan oma hyllynsäkin. Toistaiseksi saavat levätä mieheni tekemällä jakkaralla. Täytyy hehkuttaa noita hänen puukäsitöitään, ja olen tilannut jakkaroita ja tuoleja loputtomasti lisää. Tyylipuhtaita ja käytännöllisiä esineitä. <3

Tässä on ihan omaa taidetta vuodelta 2011. Satuin maalaamaan ystäväni kalastamassa kesällä, kun heidän koko perheensä vieraili mökillämme. Tuo oli viimeinen kerta, kun näin hänen isänsä, joka menehtyi onnettomuudessa vielä saman vuoden talvena. Kuva on minulle kovin rakas ja sen ikuisuutta henkivä vesiaihe rauhoittaa, kun saavun eteiseen, vaikka takana olisikin vilkas päivä tai pitkä matka.

Prins Eugenin Waldemarsuddekrukan on lahja anopiltani. Hän on tuonut näitä itseasiassa jo kaksin kappalein, toinen onkin käytössä. Ruukku on oiva paitsi kukkasille, myös kaikenlaiseen säilyttämiseen ja eittämättä kaunis ihan itsessään. Rakkaalla mieheni äidillä on pettämätön maku, ja tämä ruotsalainen kaunis klassikko on vahva todiste siitä.  

Ihana kirpparilöytöspottini valaisee eteisen tauluja ja saa karulla kauneudellaan minut aina hymyilemään. =)

Vaikka tämä ei olekaan eteisessä, voisin mainita sen samalla. Tämä taiteilijan signeeraama, käsin valmistettu  kynttilänjalka (Westergaard & Kovacs) on niinikään appivanhemmiltani. He ostivat tämän meille kihlalahjaksi jo ennen kuin olimme kihlautuneetkaan, niin varmoja he olivat onnellisesta lopustamme. <3 He olivat oikeassa. Voin täydestä sydämestäni sanoa, että niinkuin minut on tarkoitettu yhteen mieheni kanssa, niin on kyllä hänen perheensäkin kanssa. <3

Tässä näkyy vielä paremmin nuo hyllyjen paikat. Laitoimme kaksi hyllyä rinnakkain makuuhuoneen puoleiselle seinälle, ja yhden vastakkaiselle. Tuolla oikeanpuoleisella seinällä vaatekomeron ovi katkaisee seinän, ja minun silmääni toiselle puolelle laitettu hylly vähän tasoittaa ilmettä.

Mitäs pidätte? Vielä, kun löytäisin uudet lamput tuonne kattoon ja naulakon… Ja saisin toisen puolikkaan sisusteltua (kyllä, eteinen on iso)… ;) Ainakin toinen matto pitäisi saada, ja ovia maalata. Tässä välissä koitetaan tosin saada olohuone ja kylppäri maalattua. =j Pikku hiljaa kohti unelmien kotia!

<3 Jeni

p.s. Tämä postaus on mukana lokakuun viikonlopun linkkiringissä. =)

12 kommenttia:

  1. Kerrassaan upeat hyllyt ja niissä on vieläpä jotain ''tarttumapintaa'', nimittäin historia. Sulla on kyllä taitoa ja silmää sisustaa/askarrella :)
    - P

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavat hyllyt. Ihana kun vanha puu tai mikä tahansa tavara saa jatkaa elämäänsä uudessa tarpeessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pieni ja käytännönläheinen asia, mutta tarina antaa aina oman arvonsa. =) Pidän muutenkin ikivanhan ja modernin yhdistelemisestä, ja tämä uuden käyttötarkoituksen löytäminen miellyttää paitsi esteettisesti, myös eettisesti.

      Poista
  3. Upeat hyllyt! Tykkään persoonallisista ratkaisuista. Ja tuo kirpparilta löytämäsi lamppu on hieno ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lamppu on hyvä esimerkki siitä, että aina ei tarvitse olla arvokas design-tuote tehdäkseen minutkin onnelliseksi. ;) Se Oikea voi olla joskus ihan hassu vanha romukin, jos oikein päässä napsahtaa. =) Ja onhan tuo laadukasta tekoa, ilmeisen vanha metallinen hökötys ja vielä toimii täydellä teholla.

      Poista
  4. Onpas ihan superkivat hyllyt! Mä myös tykkäisin tuunata vanhasta uutta, mutta homma aina tyssää siihen, ettei ole työkaluja tai tuunauspaikkaa tai sopivia materiaaleja. Mutta ehkä mä vielä opin joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu itsekin askartelisin ja tekisin vaikka huonekaluja mielelläni, mutta sama ongelma… Opiskelijan kerrostaloelämää… Ehkä jonkun kansanopiston tiloissa olisi mahdollista? Ehkä meidän pitää ottaa selvää!
      Näiden hyllyjen kanssa kävi tuuri, bongasin lautamyyjän tori.fistä (kuinka ollakaan), ja hän pätki ne minulle valmiiksi sopivan kokoisiksi. Sittenhän ei tarvittu kuin ruuvit, kannattimet ja veljeltä pora lainaan!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Vielä kun saisi johdon jotenkin järkevästi… =)

      Poista
  6. Onpas remppa edennyt! Vau! Ja hyllyt on tosi upeet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, lopultakin… Nyt on olkkari melkosen industrial, tapetit revittynä… =) Kiitos. Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Eikä kauneutta.

      Poista

Heitä rohkeasti lappu luukusta sisään! =) Aina on kiva saada kirje tai kortti. <3